Maveproblemer

Mavekneb

Noget af det man som nybagte forældre oplever hyppigst, er at ens baby kan have episoder med mavekneb og tegn på luft i maven.

Det kan komme til udtryk med uro og gråd, hvor din baby trækker benene op mod maven eller går i bro, hvor der presses meget, og generes/har smerter ved passage af afføring eller luftprutter. Det kan virke, som om din baby kun kan trøstes ved bryst/flaske og alligevel, når hun bliver lagt til, afviser hun det kort tid efter og græder igen.

Det er almindeligt forekommende efter den 1.- 2. leve uge, hvor tarmen vænner sig til at bearbejde mælken.

Fortsætter eller forstærkes maveknebene derefter og ingenting af nedenstående råd hjælper, bør du søge en kiropraktor, der har stor erfaring i undersøgelse og behandling af spædbørn. Oftest skyldes smerterne ikke nogen egentlig sygdom eller infektion, og den kiropraktiske erfaring viser, at led og muskelsmerter kan give de samme symptomer.

Har vi efter den kiropraktiske undersøgelse ikke mistanke om, at babyens smerter stammer fra nakke eller ryg, så henviser vi jer til egen læge.

Gode råd

Prøv at sikre dig at din baby ikke sluger luft under måltidet og får bøvset godt af efter.

Er du i tvivl om din baby tager rigtig fat/sluger luft, når du ammer (amning), så søg råd og vejledning hos din sundhedsplejerske eller en ammekonsulent.

Pas på ikke at give for meget mælk kun for trøst, eller at din baby bruger dig som sut. Den lille mavesæk kan overfyldes, og så gylper din baby meget mere.

Tænk over om noget i din kost kan få dit barn til at reagere.

Hvis din baby er på modermælkserstatning, så tal med din sundhedsplejerske, om det kan hjælpe at skifte mærke. Din baby tolererer måske bedre et andet produkt.

Udskift D- vitaminet hvis det er lavet på kokosolie, da nogle babyer ikke tåler det.

Cykle med din babys ben, stræk dem op mod hovedet for at hjælpe med at få luften ud.[/column]

Læs også Sundhedsstyrelsens folder : “Tjek Bleen”,om hvordan afføring hos jeres spæde barn skal ændre sig den første leve måned.

Fandt du hvad du søgte? Ellers spørg kiropraktoren,- klik på hjertet.Hjerte