Nakkesmerter

Hvordan føles nakkesmerter?

70 % af Danmarks befolkning vil på et eller andet tidspunkt i deres liv opleve nakkesmerter.

Smerter i nakken vil ofte kunne fremprovokeres ved bevægelse af hovedet, skulder- og nakkesmerter - Kiropraktor Lyngby
f.eks. dreje hovedet, men de kan også være konstante. Smerterne kan stråle op i hovedet og give hovedpine, kvalme og svimmelhed. De kan stråle ned mellem skulderbladene eller ud i skulderen og armen. Desuden er nakkesmerter ofte ledsaget af træthedsfornemmelse samt spændinger i skuldre og arme. Man kan have en fornemmelse af, at nakken er låst. Det vil man ofte opdage når man f.eks. skal dreje hovedet for at bakke bilen, og ikke kan dreje hovedet så langt som man plejer. Det er også normalt at der kan være armsmerter, sovende fingre og en følelse af tunghed i armen.

Klik her for kontakt-information samt tidsbestilling >

Årsager

De hyppigste årsager til nakkesmerter er ”fastlåsninger” af nakkeled og muskelspændinger. Disse spændinger skyldes en række forskellige fysiske og psykiske faktorer. Fysisk kan især stillesiddende arbejde, hvor du f.eks. sidder foran computeren i længere tid, forårsage eller forværre nakkesmerter. Men nakkesmerter kan også forværres af psykiske forhold, f.eks. ved stres.
Andre årsager til nakkesmerter kan være discus prolaps, forstadier til discus prolaps, piskesmæld eller forsnævring af rygmarvskanalen.

Problemer med nakken kan også giver smerter andre steder i kroppen. F.eks. kan smerter i skuldre eller arme skyldes nakkeproblemer. Hovedpine kan også stamme fra nakken. Det vil din kiropraktor finde ud af ved at lave en undersøgelse af nakken.

Behandling

Behandlingen varierer alt efter årsagen, men ofte vil behandlingen være
rettet mod at mindske muskel- og ledspændinger. Desuden kan det være nødvendigt med træning af nakke og ryg.
Man ved med sikkerhed, at folk med smerter i nakken har nedsat udholdenhed af nakkemuskulaturen, derfor kan det være en god idé med et forebyggende øvelsesprogram.
Desuden vil mindre justeringer i din dagligdag (f.eks arbejdsplads og motion) også ofte kunne forebygge nakkesmerter på længere sigt. Din kiropraktor vil kunne hjælpe dig med dette.

Se desuden hvad du selv kan gøre som ”Førstehjælp ved hold i nakken”.

Fandt du hvad du søgte?,- Ellers spørg kiropraktoren,- klik på hjertet.Hjerte