Myoser/spændinger

Definition

Spændinger og myoser er ofte anvendte betegnelser for ømme og stramme områder i muskulaturen.

Symptomer

Symptomerne kan være smerter i nakke, skulderåg og hovedpine. De vil ofte føles som en dyb, murrende smerte, der kan være svær præcist at lokalisere. Der kan være udstråling af smerter til armen, brystet og skulderbladet. Musklerne kan føles stramme eller stive i det område, hvor der er spændinger. Smertene forværres typisk ved statisk arbejde, som f.eks. computerarbejde. Ofte findes der lindring ved fysisk aktivitet.

Årsager

Spændinger og myoser i nakkemuskulaturen udløses oftest af ensformige gentagne bevægelser, f.eks. ved ensformige arbejdsstillinger. Statisk arbejde kan også være årsag til denne type spændinger, hvilket ofte ses ved personer, der sidder mange timer ved skrivebordet eller i en bil.

Behandling

Spændinger og myoser kan med god effekt behandles med massage hos en massør eller ved en kiropraktor, hvor problemet behandles med ledfrigørende manipulation og andre frigørende teknikker. Behandlingen sigter på, at fjerne spændingerne, men det er vigtigt også at rette opmærksomheden på de udløsende årsager. Ellers er der stor risiko for, at problemet vil komme igen senere.

Hvad kan du selv gøre

Myoser og spændinger skyldes oftest ensformige og gentagne belastninger. Du skal derfor sørge for at få variation i dine arbejdsstillinger og bevægelser. Undgå de samme belastninger igen og igen. Hold pauser ind imellem og udfør gerne nogle øvelser i løbet af dagen. Kiropraktoren kan hjælpe dig med hvilke øvelser, der vil være bedst i dit tilfælde.

Fandt du hvad du søgte? Ellers spørg kiropraktoren,- klik på hjertet.Hjerte