Røntgen undersøgelse

Klinikken har sit eget moderne digitale røntgen anlæg. Vi gemmer billederne, vi tager, på vores eget computerlager, samt på kiropraktorernes fælles computerlager, kaldet KirPacs.
Dvs at hvis du er på ferie og har brug for en kiropraktor eller flytter bopæl og skifter kiropraktor, kan dine billeder tilgåes af din nye kiropraktor. Dog kun hvis klinikken også er tilsluttet KirPacs.

Hvis vi i forbindelse med vores optagelse af din sygehistorie får en mistanke om, at dine smerter kan skyldes sygdom eller skader i dine knogler eller led, udfører vi en røntgenundersøgelse af dig, eller henviser dig videre til anden udredning.
Knogler og forkalkninger fremstår hvide på et røntgenbillede, hvorimod det bløde væv som f.eks muskler, ledbånd og brusk ses som skygger af varierende tæthed.

Derfor afslører et røntgenbillede ikke en diskusprolaps i ryggen. Der skal man have en MR scanning. Region Hovedstadens kiropraktorer har fra begyndelsen af 2018 fået rettigheder til at henvise deres patienter til en MR scanning på regionens hospitaler.

Der er ingen forberedelse til at få taget et røntgenbillede. Før undersøgelsen kan du bliver bedt om at fjerne ur, smykker og  tøj med lynlåse/metal. Der må ikke være metal i det område, der skal fotograferes.
For at få de bedste røntgenbilleder skal du holde området helt i ro, mens vi tager billederne fra mindst 2 vinkler. Det vil oftest være forfra og fra siden.

Adresse

Lyngby Hovedgade 27-29, 1. sal
2800 Kgs. Lyngby
Ved Svane Apoteket
Sådan finder du os

}

Åbningstider

Mandag 7.30 – 18.00
Tirsdag 7:30 – 18.00
Onsdag 7:30 – 18.00
Torsdag 7:30 – 18.00
Fredag 7.30 – 15.00
Telefonerne åbner alle dage kl. 8.00

Røntgenbeskivelse

Efter røntgenoptagelserne af dine knogler ”læser” vi billederne. Dvs vi vurderer, om der er skader på dine knogler eller led f.eks brud eller led ude af deres sædvanlige stilling. Samt om du har forandringer i dit knoglevæv såsom knogleskørhed, slidforandringer og ændret udseende af knogler eller bruskskiver /diskus i forbindelse med sygdomme i vævet.
Når vi har skrevet vores røntgenbeskrivelse, sender vi en kopi til din egen læge. Men det gør vi kun, hvis vi får din tilladelse til det.

Er du gravid overvejer vi nøje, om vi kan skal tage billedet. Generelt frarådes det at bestråle en gravid kvinde.

Det gør ikke ondt at få lavet et røntgenbillede. Røntgenstråler kan ikke føles.
Risikoen for skadevirkninger efter røntgenbilleder er meget lille. Moderne røntgenapparatur er designet til at tage billeder af meget høj kvalitet ved brug af meget lave stråledoser.

Vi arbejder her på klinikken efter “Kliniske retningslinjer for billeddiagnostiske undersøgelser af bevægeapparatet”