Børn og hovedpine

Kiropraktik og hovedpiner hos børn har til nu været et område, der ikke har været særlig godt belyst.
Ingen kender den præcise hyppighed af spændingshovedpine hos børn, men der er ingen tvivl om, at spændingshovedpine er mere hyppig end migræne også hos børn.

Forskningsprojekt

Men nu har kiropraktor Susanne Lynge Rosing, Brønderslev i samarbejde med børnelæge Olav Bennedbæk, Aalborg sat et 2 årigt forskningsprojekt i søen for at undersøge effekten af kiropraktisk behandling af børn med hovedpine.Se her

Kiropraktor Susanne Lynge Rosing skriver:

“Inden puberteten er der lige mange drenge og piger med hovedpine, herefter fordobles antallet af piger i forhold til drenge.
Der er flere typer hovedpine. Det specielle ved børn er, at de sagtens kan have flere typer. Jo yngre børn, jo kortere varighed kan der være af hver hovedpine episode.
Der er flere slags forældre. Dem, der selv har en del hovedpine (=70% af børn med hovedpine har en forælder med det også). Dem som slår det hen, når barnet klager, eller dem, som er meget bekymret. Mange forældre bliver meget overraskede over, hvor ofte barnet har hovedpine, når vi beder dem indrapportere det.
De fleste, der kommer med deres barn til en kiropraktor, er som regel allerede testet for synet. De fleste er opmærksomme på at drikke meget vand. Nogle af dem har fået taget blodprøver. Og en del af dem har også været ved børnelæge, da børnene har haft hovedpine over en længere periode. Næsten alle de former for behandling, disse børn HAR prøvet inden de henvender sig, er af medicinsk karakter. Forældrene og børnene er derfor ofte ret desperate, fordi de ønsker noget andet end det- og nogle forklaringer.”

Gode erfaringer med behandling af hovedpine

På vores klinik har vi gennem utallige behandlingsforløb med børn med hovedpine rigtige gode erfaringer.Vi registrerer, at kiropraktisk behandling afhjælper mange hovedpine problematikker.
Ofte afdækkes det i optagelsen af sygehistorien første gang, barnet er til undersøgelse, at der tidligere har været fald eller ulykker. Disse kan ligge langt tilbage i tiden, så man som forældre ikke umiddelbart har forbundet det med udviklingen af barnets hovedpine/nakkesmerter.

Generelt gælder det, at børn ikke skal klage over at have ondt.
Hovedpine er en naturlig følge af feber eller sygdom, dårligt syn, hjernerystelse og bidfunktionsproblemer ellers ikke.
Så klager dit barn over hovedpine, og I har været igennem alle de almindelige undersøgelser for det og intet er fundet, er det absolut værd at bestille en tid hos en kiropraktor med efteruddannelse i behandling af børn.