Favorit nakkedrejning

Favoritside hos babyer

Det kaldes at have en favorit side, hvis din baby hurtigt viser tegn på at foretrække den ene side frem for den anden og lige meget, hvor meget du prøver at lokke med legetøj eller vender din baby’s hoved, trækkes det tilbage til favoritsiden. Sker det både i vågen og sovende tilstand, kan det tyde på, at der ikke er fri bevægelighed i nakken hos din baby.

Efter et stykke tid vil presset på den ene side af baghovedet forme din baby’s bløde kranie, så det bliver fladt. Der er nu udviklet en lejringsbetinget kranieskævhed.

Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, om din baby af sig selv ligger med hovedet lige meget til begge sider.

Prøv at stimulere din baby i at se til begge sider, både når hun ligger på maven og på ryggen. Kinden skal helt ned og røre underlaget, hvis der er fri bevægelighed i nakken.

Når din baby sover om natten kan du lægge hende på ryggen i liften/vuggen skiftevis med hovedet i hovedenden og i fodenden. Hvis du ligger i sengen ved siden af hende, vil hun nemlig altid dreje hovedet mod dig og din duft.

Giv flaske både når hun ligger i din højre og venstre arm.

Læg hende ofte på maven (hver gang du lægger hende fra dig), når hun er vågen, og du kan holde øje med hende.

Fødsel og nedsat nakkebevægelighed

Hvordan den nedsatte bevægelig opstår, er ikke bevist endnu, men meget tyder på, at det er undervejs i fødslen, at det sker. Snævre pladsforhold, forkert hovedstilling (Stjernekigger), længere tids fastklemthed, en arm langs hovedet og for hurtig uddrivelse er bare nogle af de situationer, der kan sætte en baby under pres i fødselskanalen. Kejsersnit og brug af kop, hvor babyen udsættes for ekstra trækkræfter, er også kendt for at være særlig hårdt.

Nedsat bevægelighed i nakken kan også påvirke evnen til at løfte hovedet symmetrisk i maveleje, forhindre den korrekte videre motoriske udvikling hos din baby samt give en forstyrret og dermed ineffektiv amning.

Derfor bør du, hvis du oplever, at din baby:

*har en favoritside,

*eller ikke kommer helt ned til den ene side,

*bliver hurtig vred af at blive lagt på maven og/eller ikke kan løfte hovedet og kigger op af med øjnene i stedet

*svært ved at spise roligt ved bryst

*sover dårligt

få en erfaren babykiropraktor til at undersøge din baby for spændinger i nakkens led og muskler.

Fandt du hvad du søgte? Ellers spørg kiropraktoren,- klik på hjertet.Hjerte