Motorisk udvikling, børn

Hvad kan en kiropraktor gøre for mit barn ?

Som kiropraktorer har vi en stor rolle at spille hos de babyer og børn, der viser tegn på, at de ikke kan komme videre på et udviklingstrin eller udviser tegn på ukoordinerede bevægemønstre.

Det kan være alt fra, at man hele tiden falder over egne ben, støder ind i alt, vælter ting man vil tage, har svært ved at lære at tage eget tøj på til at holde på en blyant/bestik, klatre, løbe, cykle, gå balancegang etc.

Ofte kan vores arbejde med muskler, led og specielle øvelser hjælpe disse børn meget dramatisk.
Stive led og muskler sender ikke kvalitets informationer til hjernen. Så når vi hjælper med at få løsnet op, er det som at tage ”en kæp ud af barnets hjul”. Pludselig kører det bare af sig selv !
Hjernen får nu de informationer, den skal bruge for at kunne planlægge bevægelsen bedre. Barnet kan komme videre med at øve sig og til sidst mestre at bruge kroppen korrekt.

Motorisk kontrol er vigtig for at udvikle sig op til næste niveau. Man skal kunne lære at lave symmetriske og asymmetriske bevægelser (kaste og sparke til en bold, klippe med saks og holde på papiret med den anden hånd) og for at kunne holde sig oprejst og i balance imod tyngdekraften med mindst mulig brug af energi.

Børn, der ikke mestrer en fysisk udfoldelse (f.eks. løbe stærkt, cykle, spille fodbold, gribe bolde, klatre), vil oftest fravælge det. Det kan i den sidste ende betyde lavere selvfølelse og selvudelukkelse fra sociale sammenhænge, da de ikke føler, at de kan præstere ligeså godt som deres kammerater.

Børn og motorisk udvikling

Børn er forskellige – og de udvikler sig i forskellig hastigheder.

Vi ved dette hænger sammen med bl.a.:

*Genetik (kropsbygning, muskelstyrke, bløde led),

*Sind og temperament
(observerende/lyttende børn eller motorisk aktive),

*Normal vækst/sygdom,

*Mulighed for at kopiere andre børns mønstre,

*Normal modning af hjernen.

Før man kan udvikle sine færdigheder er hjernen nødt til at få kvalitets input fra kroppens sanseapparat . Og helst i samme mængde fra begge sider af kroppen.

Sanserne som bl.a. består af muskel- og ledsansen, følesansen, synet og balanceorganerne i øret , bidrager alle med vigtige informationer til hjernen i enhver bevægelse af kroppen.

Alle disse sanser undersøger vi som kiropraktorer med forskellige tests. Dernæst undersøger dit barns muskler og led for bedst muligt at afdække, om vi kan hjælpe.

Finder vi stive led, for svage eller for stive muskler, dårlig balance eller syn sætter vi ind med behandling og øvelser tilpasset dit barns alder.

Er du i tvivl om dit barn kunne have glæde af at blive undersøgt hos os, så send os en mail med dine spørgsmål, klik på hjertet.Hjerte