Lændesmerter efter træning

Hvem kender ikke det, at man lige vil give den en ekstra “tand” i motionscentret, og så går det galt. Lænden låser, bliver stiv og gør ondt, og måske stråler det ned i ballen eller det ene ben.

Lænden er et hyppigt skadet område ved styrketræning. Lænden er mest sårbar i foroverbøjet stilling, og skader ses ofte hvis der i denne stilling samtidigt kommer et skævt vrid. Det er især øvelser som squat, dødløft og diverse rygøvelser med vægtstang og håndvægte, der bringer lænderyggen i denne sårbare stilling.

Optimal teknik er selvfølgelig et ”must”.

De fleste ved godt, hvordan de burde træne. Alligevel er det de færreste, der træner 100 % korrekt. Ubalancer i ryg, mave, hofter og ben, samt et stift led i lænden, svage mavemuskler, svage og stramme muskler i baglåret eller stramme hoftebøjere bidrager alle til problemet.

Visse ubalancer opstår pga. ensidige belastninger i hverdagen, både på arbejde, i fritiden og ved træning. Andre ubalancer kan skyldes medfødte problemer.

Under alle omstændigheder er det vigtigt så hurtigt som muligt at få undersøgt skaden af din kiropraktor. Sker skaden akut, bør du isbehandle området straks (klik her for information om akut førstehjælp)

Kiropraktoren vil først optage en grundig sygehistorie og efterfølgende lave en tilbundsgående undersøgelse af både det beskadigede område og relaterede områder i bevægeapparatet. På baggrund heraf stilles der en diagnose.

Behandlingen vil have to mål:

– at få genoprettet fuld smertefri bevægelse i det skadede område.
– at forebygge tilbagefald.

Her på klinikken behandler vi et bredt spektrum af idrætsudøvere, bl.a. helt almindelige motionister, vægtløftere, fodboldspillere, håndboldspillere, bodybuildere og fitnessatleter.

Fandt du hvad du søgte? Ellers spørg kiropraktoren,- klik på hjertet.Hjerte