Piriformissyndrom

Hvad er Piriformissyndrom?

Er en betegnelse for de symptomer, der opstår ved en lokal afklemning af iskias nerven, hvor den løber forbi eller igennem Piriformis musklen, der er en muskel i vores bækken.

Hvordan føles det?

Smerterne fra iskias nerve afklemningen opleves typisk som dybe, borende og værkende siddende i ballen og siddeknoglen samt trækkende ned på bagsiden af låret. Det kan også sprede sig til underbenet og på ydersiden af foden.
Der kan være føleforstyrrelser såsom soven og prikken i huden.

Årsag

Smerterne provokeres ofte ved at sidde længe eller stå, gå eller løbe.
Piriformis musklen hæfter sig på den nederste del af korsbenet og på ydersiden af lårbenet og drejer derfor bl.a. vores ben ud af, når vi går og løber. Den er også med til at bøje vores hofte, som når vi sidder f.eks.i bilen eller på kontoret.

Da Piriformismusklen hæfter sig på korsbenet, kan et fald på enden eller siden af kroppen forårsage, at der sker en aflåsning af bækkenleddene, korsbenet eller en af dine ryghvirvler, og Piriformismusklen får derved sværere ved at udføre sit arbejde.

Behandling

Den stivhed, der følger, lægger ekstra stress på din krops overordnede samlede bevægelighed og kan bevirke, at du bruger dine muskler forkert og dermed opstår der en overbelastning i mange andre led i kroppen.
Behandlingen går ud på at normalisere dine leds bevægelighed samt styrke og smidiggøre de muskler du har fejlbrugt, så længe du har haft dit problem.

Hvad kan du selv gøre?

Udstrækning af Piriformismusklen er yderst effektivt, men det forudsætter at du har fri bevægelighed i leddene i din lænd og dit bækken.

Fandt du hvad du søgte?,- Ellers spørg kiropraktoren,- klik på hjertet.Hjerte