Hoftesmerter

Hvordan føles hoftsmerter?

Smerte som stammer fra hoften kan være tilstede i lyske, baller og lår, men de er oftest tydeligst i lyske og lår. Knæsmerter kan også skyldes hofteproblemer.
Det er almindeligt at smerter i ballerne omtales som smerter i hofterne, og hermed menes, at det er hofteleddet der forvolder smerterne. Ofte er der dog tale om henviste smerter til ballerne fra hofter og lænderyggens led og muskler.

Årsager

Smerter fra hofteleddet kan forekomme i alle aldersgrupper, men de forekommer hyppigst hos børn og ældre. Det er dog ikke nær så mange børn som ældre, der har hofteledsproblemer.

De hyppigste årsager til hoftesmerter er ”ledlåsninger” i lænd og bækken, muskelinfiltrationer samt muskelforstrækninger og overbelastning i forbindelse med sport. Hos ældre er den hyppigste årsag slidgigt i hoften.

Behandling

Behandlingen varierer alt efter årsagen til hoftesmerterne. Hvis smerterne er henvist fra lænd eller bækken, er det disse områder der vil blive behandlet. Overbelastet muskler behandles med stræk og massageteknikker samt evt. genoptræningsøvelser.

Behandling af slidgigt i hoften består af kiropraktisk behandling af hofte og andre spændte led samt udspænding og træning af de omkringliggende muskler. Det gælder nemlig om at opretholde så god bevægelse i hofte, lænd, bækken, knæ og ankler, for at hoften ikke yderligere overbelastes.

Fandt du hvad du søgte?,- Ellers spørg kiropraktoren,- klik på hjertet.Hjerte