Begrænset bevægelighed

Nedsat bevægelighed i håndled

Symptomer

Nedsat bevægelighed i håndleddet samt smerter i hånden eller håndleddet. Ofte er det svært at støtte på hånden, eller du kan have svært ved at bøje hånden helt bagover.

Årsager

Denne type af smerter skyldes ofte overbelastning. Det kan typisk opstå, hvis du har lavet den samme bevægelse for meget over en kort periode.

Behandling

Nedsat bevægelighed i håndleddet kan ofte behandles med god effekt ved kiropraktor, hvor problemet behandles med ledfrigørende manipulation og eventuelt mobilisering eller udspænding af muskulaturen og andre strukturer. Afhængigt af den diagnose som stilles, vil du måske få anvist nogle øvelser.

Hvad kan du selv gøre

Du skal tage hensyn og undlade at gøre de bevægelser, der gør ondt. Som ved alle andre symptomer bør du stoppe op og overveje, hvad der skabte smerten, og hvad du i givet fald kan gøre for at undgå fortsat irritation. Det er vigtigt, at du i en periode, prøver at undgå den eller de bevægelser, der har udløst problemet. Når du på denne måde aflaster din hånd og dit håndled, vil du kunne mærke om det hjælper på dine symptomer. Ofte vil du også have gavn af at lave enkelte øvelser, der kan afhjælpe smerterne, og som fremover vil forebygge, at du får tilbagefald.