Forstuvninger/forstrækninger (ledbånd, muskelskader)

Definition

En forstuvning eller forstrækning i albuen er en beskadigelse af ledbånd og/eller bløddele omkring albueleddet. Forstuvninger varierer i sværhedsgrad fra banale til alvorlige ledbåndsskader.

Symptomer

Symptomerne er hævelse, smerter og nedsat funktion af albueleddet. I lette tilfælde kommer smerterne og hævelsen efter nogle timer, i svære tilfælde kommer hævelse og smerterne straks.

Årsager

Forstuvning opstår typisk, når et led bevæges ud over, hvad der er normalt for leddet. Der kan være tale om mere eller mindre voldsomme bevægelser. Afhængig af sværhedsgraden vil der ofte være normal ledfunktion i løbet af 3-6 uger, enkelte gange kan det dog tage længere tid.

Behandling

Hvis man har smerter på grund af en forstuvning eller forstrækning, kan der opstå spændinger i resten af armen samt ryg og nakken. Kiropraktik kan med god effekt behandle disse sekundære spændinger.

Hvad kan du selv gøre

For at undgå eller mindske hævelse, skal man give leddet ro og ligge noget koldt på leddet. Det kan være ispose eller pose frosne ærter. Der skal noget klæde mellem isen og huden, ellers kan der opstå forfrysninger af huden. Der lægges is på i 15 minutter hver time og minimum 3 timer, men gerne op til 1 døgn. Senere er det vigtigt at udføre forskellige øvelser for albuen for at styrke musklulaturen omkring leddet.

Fandt du hvad du søgte? Ellers spørg kiropraktoren,- klik på hjertet.Hjerte