Cervikogen hovedpine

Definition

Den cervikogene hovedpine er en type af hovedsmerter, der typisk sidder i den ene side af hovedet. Smerterne stammer fra nakkens muskler og led.

Symptomer

Smerten stråler fra nakken og frem over hovedet til tindingen og/eller panden. Man kan også opleve smerter i samme sides skulder og arm. Smerterne skifter ikke side

Årsager

Årsagen er nedsat bevægelighed i et eller flere af leddene i nakken eller spændinger i nakkemusklerne. Den nedsatte bevægelighed kan skyldes uhensigtsmæssige belastninger, for eksempel computerarbejde, brug af smartphone eller en uheldig bevægelse ofte under belastning.

Behandling

Cervikogen hovedpine kan med god effekt behandles ved kiropraktor, hvor problemet behandles med ledfrigørende manipulation og andre frigørende teknikker. Behandlingen sigter på at fjerne spændingerne, men det er vigtigt også at rette opmærksomheden på de udløsende årsager. Ellers er der stor risiko for, at hovedpinen kan komme igen senere.

Hvad kan du selv gøre

Det vigtigste er, at have fokus på de udløsende årsager. Ofte kan øvelser og stillingsvariation i hverdagen hjælpe. Isbehandling af nakkesmerter og smertestillende medicin kan som regel også lindre hovedpinen.

Fandt du hvad du søgte? Ellers spørg kiropraktoren,- klik på hjertet.Hjerte