Mobilitetstræning/Ryghold/Hjernetræning

1: Ryghold

Går du med smerter i den nedre del af ryggen? Så er vores Ryghold måske noget for dig. Rygsmerter i lænderyggen er den mest almindelige form for smerter i Danmark. Den bedste medicin mod smerter i lænden er træning. Hos Kiropraktisk Klinik Kgs. Lyngby har vi udviklet et ryghold til dig, som ønsker effektiv træning til både forebyggelse og behandling.

Hvorfor er træning vigtigt mod rygsmerter?

Det er blevet bevist, at træning er en særdeles effektiv behandlingsform mod nyopståede og tilbagevendende smerter i lænderyggen. Træning virker ved at øge bevægeligheden, forbedre styrken og stabiliteten af din ryg. På den måde er din lænd bedre i stand til at modstå den belastning, den bliver udsat for i løbet af dagligdagen, om det så er stillesiddende arbejde eller tunge løft.

Hvem er træningen egnet for og hvordan starter jeg på holdet?

Rygtræning er godt for alle, uanset om du har lidt eller meget ondt i ryggen. Din Kiropraktor hos Kiropraktisk Klinik Kgs. Lyngby vil under/efter et behandlingsforløb vurdere, om holdet kunne være noget for dig.

Hvor og hvordan foregår det?

Du vil blive undervist af klinikkens fysioterapeut Carl-August Maria Josef Böing på et hold bestående af max. 7 deltagere på vores adresse: Lyngby Hovedgade 27-29, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby (ved Svane Apoteket).

Prisen: 1080,- kr for 8 gange startende onsdag d. 1. februar 2023  kl. 17-18

Hvis du ønsker at deltage på et træningshold, eller vil vide mere, så send os en mail, eller ring på 4529 9900 for yderligere information.

2: Mobilitet – Vil du gerne forbedre din styrke og fleksibilitet? Og få lidt sved på panden?

Føler du dig stiv og usmidig? Så er mobilitetsholdet måske noget for dig. Her fokuserer vi på at øge din fleksibilitet, styrke og du skal nok regne med at få din puls lidt op.

Hvorfor er mobilitetstræning vigtigt?

Det er et kendt problem, at smerter kan opstå, fordi kroppen ikke har den bevægelighed, som den optimalt burde have. Menneskekroppen er skabt til at blive brugt. Kontorarbejderen, som sidder ned 6-8 timer om dagen, får f.eks. ikke bevæget nakken nok i løbet af dagen, og af den grund kan spændinger i nakke og skuldre opstå.

Hvem er træningen egnet for og hvordan starter jeg på holdet?

Alle har godt af mobilitetstræning. Din Kiropraktor hos Kiropraktisk Klinik Kgs. Lyngby vil under/efter et behandlingsforløb vurdere, om holdet kunne være noget for dig.

Hvor og hvordan foregår det?

Du vil blive undervist af klinikkens fysioterapeut Carl-August Maria Josef Böing på et hold bestående af max. 7 deltagere i styrke- og mobilitetsøvelser. Holdet bliver afholdt på vores adresse: Lyngby Hovedgade 27-29, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby (ved Svane Apoteket).

Pris: 1080,- kr for 8 gange startende onsdag d.1.februar 2023  kl 18.15-19.15

Hvis du ønsker at deltage på et træningshold, eller vil vide mere, så send os en mail, eller                        ring på 4529 9900 for yderligere information.

 

3: Funktionel Hjernetræning

Vi har et samarbejde med MindSocial ved underviser Ditte, der tilbyder special træning til vores patienter, der har været udsat for hjernerystelse eller svær stress, der har påvirket hjernens yde evne.

Funktionel Hjernetræning er træning af helt grundlæggende funktioner og sammenhænge, der er afgørende for hjernens arbejde og dit mentale fundament

De kognitive funktioner;  Opmærksomhed, koncentration, hukommelse, evnen til at holde overblik og træffe beslutninger

Din mentale styrke;  Ro på det indre alarmberedskab, troen på dig selv, din motivation og mental energi

Den fysiske trivsel; Nattesøvn, lyd og lysfølsomhedbalance, koordination og rumlig orientering

 

Genoptrænings hold :

Forløbet består af

  • Individuel effektmåling
  • 10 x træning og undervisning
  • 8 x 3 videoguidede øvelser
  • 1 x redskabspakke
  • Sparring og fællesskab med din træner og dit hold

 Hvornår: Mandage kl. 17.30 til kl. 18.30. 

Hvor: Kiropraktisk Klinik Lyngby, Lyngby Hovedgade 27 – 29, 2800 Kgs. Lyngby

Antal deltagere: Vi er maks. 12 deltagere på holdet.

Pris: Kr. 2.995

Tilmelding: Send en mail til info@mindsocial.dk

Tidligere deltagerpris: Hvis du tidligere har deltaget på et af vores forløb får du en rabat på 30%. Skriv en mail til info@mindsocial.dk så sender vi en rabatkode til dig.

Der er mere information og tilmelding på www.mindsocialonline.dk

 Yderlige oplysninger, spørg din kiropraktor eller sekretæren.

 

4: Stabilitetstræning – hjemmetræning

Stabiliserende øvelser er specifikke øvelser, som vælger ”stabilitet” frem for kun ”styrke / udholdenheds” træning.

Det har vist sig, at det inderste lag muskler af de dybe bugmuskler arbejder sammen ( reflektorisk ) med de små dybtliggende rygmuskler. Tilsammen virker musklerne som et stabiliserende ”korset” for lænderyggen. Ved at træne bugmusklerne, træner man, pga. den reflektoriske sammenhæng, samtidigt de små rygmuskler og derved stabiliteten i lænden.

Disse øvelser aktiverer altså ”korsetmusklerne”, som er de dybestliggende ryg- og bugmuskler, hvorimod styrke træning fokuserer mere på de mere ”overfladiske” store bevægemuskler.

Det har vist sig i flere studier, at man mister funktionen af de dybe stabiliserende muskler efter at have haft ondt i ryggen bare en gang.
Øvelserne vil lære dig, hvordan du får en bedre holdning af lænd-og bækkenpartiet i din dagligdag.
Øvelserne vil endvidere give dig en følelse af mere kontrol over lænden og bækkenet, samt over dine eventuelle smerter.

Denne træningsform kan i en vis udstrækning forebygge fremtidige lænde-og bækkensmerter samt strålesmerter ned i benet.

Øvelserne vil du få tilsendt på mail af din kiropraktor, hvis du har behov for det.

Hver øvelse er organiseret på en sådan måde, at træningsniveauet bliver sværere, jo længere man når med dem. Denne organisering kaldes et øvelsesspor og din kiropraktor vil følge dig gennem øvelsesprogrammet og give dig sværere øvelser, når du er klar til det.

 

Øvelserne henvender sig specielt til personer med:
• periodevis lændebesvær
• med ”iskias”
• diskus prolaps opereret
• før-eller efterfødsel gener
• Og folk som ”bare” ønsker en god motion som gavner holdning og ryg.

Rigtig god fornøjelse med træningen!

[/column]

Pilates (Eva er sygemeldt på ubestemt tid, så holdene kører ikke )

“Pilates” er en funktionel styrketræning, der arbejder med de stabiliserende muskler omkring kroppens center, den dybe mave – og rygmuskulatur. Udgangspunktet er, at et stærkt og stabilt center tillader en optimal træning af resten af kroppen.

Teknikken blev skabt af Joseph Hubertus Pilates i starten af det tyvende århundrede og har været kendt og brugt af sportsfolk og dansere lige siden.
Nøgleord i træningen er koncentration, vejtrækning og kontrol, og da øvelserne udføres i et roligt tempo og for størstedelens vedkommende liggende på gulvet, er de velegnede som genoptræning efter fødsel eller skader, som vedligeholdende træning for hypermobile eller som supplement til anden idræt.

Der undervises på små hold med plads til individuel vejledning og hensyntagen.
Undervisning og træning foregår i klinikkens eget træningscenter, i lyse og venlige omgivelser, – kom gerne og besøg os.

 

Hvis du ønsker at deltage på et træningshold, eller vil vide mere, så send os en mail, eller ring for yderligere information.

Undervisningen strækker sig over 8 gange á 60 min. og koster 1080 kr.
Medbring strømper og ikke for løst hængende tøj.

Klik her for træningstider og øvrige træningstilbud.
Tlf: 45 29 99 00
e-mail: info@kiropraktor-lyngby.dk

Pilates og træning – Kiropraktor Lyngby


Adresse

Lyngby Hovedgade 27-29, 1. sal
2800 Kgs. Lyngby
Ved Svane Apoteket
Sådan finder du os

Telefon: 45 29 99 00


Åbningstider

Mandag 8.00 – 18.00
Tirsdag 7:30 – 18.00
Onsdag 7:30 – 18.00
Torsdag 7:30 – 18.00
Fredag 8.00 – 16.00
Telefonerne åbner alle dage kl. 8.00
info@kiropraktor-lyngby.dk